En magisk helg i gränslandet mellan höst och vinter: Vår höstkonferens i Oslo.

En magisk helg i gränslandet mellan höst och vinter: Vår höstkonferens i Oslo. Vi tog bussen upp från Nils Ericsson platsen till Oslo central för att sedan vandra Karl Johan upp till vårt hotel.

Vinterns kalla andetag välkomnade oss när vårt företag samlades för en minnesvärd helg i Norges huvudstad. Oslo, snart klädd i sitt vita vinterlandskap, blev platsen för en helg fylld av samtal, skratt och inspirerande stunder. Vår årliga höstkonferens hjälpte oss att tillsammans utforska hur vi kan göra vårt redan fina företag ännu bättre.

Bild
Bild

Karl Johan Hotel blev ett perfekt utgångspunkt för våra samtal och företagsaktiviteter, beläget mitt på, ni gissade rätt; Karl Johan gate. Döpt efter vår svenska (och norska) kung, Karl XIV Johan. Han är i Norge kallad Karl III Johan, konstigt det där med namn och nummer.

Bild
Bild

Strax efter vi kom fram till hotellet blev det dags att ge sig av direkt till restaurangen för lite välbehövlig middag med samtal. På väg till restaurangen på Aker brygge, passerade vi rådhuset, nobels fredssenter och nasjonalmuseet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter en god natts sömn och en härlig hotellfrukost (med nordens godaste äggröra enligt Jonas P) var det dags för vårt första konferenspass för dagen.

Bild
Bild

Jonas P demonstrerade hur man kunde bygga integrationstester med hjälp av TestContainers (https://testcontainers.com/) och Respawn (https://github.com/jbogard/Respawn). Detta möjliggör snabba integrationstester mot en riktig databas som kan köras både lokalt och i din CI/CD pipeline. Som vanligt blev det intressanta diskussioner, bland annat om vad är egentligen integrationstester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter presentationen följde gruppövningar där vi jobbade med mantrat vad är bra och vad kan vi göra bättre. Det blev många intressanta diskussioner och presentationer där gruppens åsikter redovisades. Vi bröt sedan för en lunch på hotellet.

Bild

När den mycket goda lunchen var avklarad fortsatte vi med eftermiddagens konferenspass med fortsatta gruppövningar, samt Jonas W höll en presentation av vårt interna ekonomisystem som vi bygger själva.

Bild

Ingen konferens utan youtubeklipp, denna gång passade klassikern "Hos tannlegen" från 1969 med Fleksnes (https://www.youtube.com/watch?v=DBLiweCPkHk)

Bild

Teamaktivitet: Viking Tales

Efter våra långa men givande konferenspass var det dags att röra på oss lite. Vi gav oss ut på stan för att i rollen som Harald Hårdråde, vikingkung Oslos grundare lösa olika gåtor omkring Oslos viktigaste platser. Det blev en spännande vandring, om än något kylig. Vi stannade till på hotellet för en musikquiz med norska förtecken levererad av quizmaster Anna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi avslutade lördagen med ett restaurangbesök samt en sväng in på en jazzklubb som låg nära hotellet.

Bild
Bild

Kultur på Nasjonalmuseet

Efter en skön natts vila var det resdag hem igen. Vi hann med ett besök på det relativt nybyggda nasjonalmuseet. Fint museum med kända kostnärer och intressanta konceptutställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stort tack till alla som gjorde det här till ännu en supertrevlig konferens! Jag tackar för mig och hoppas att vi ses snart igen.

Bild