Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!

Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.

Read more Contact us
Hide

Posts written by Jonas Peterson

2019-11-15
En heldag med världens bästa kollegor, vad kan gå fel? Inget, ja förutom att några fastnade i hissen men slutet gott allting gott. Vi började dagen med en frukost på Steinbrenner & Nyberg, inklusive den obligatoriska tårtan. Mums! Efter frukosten begav vi oss till kontoret för... (continued)
2019-10-03
Tiden går fortDet var ett tag sedan vi senast skrev något från bigården. Tiden går fort och ibland kommer livet i mellan. Det betyder dock inte att det inte har varit aktivitet.Vi hade ju oturen att bli av med halva samhället vid en svärmning precis innan midsommar, eftersom vi inte... (continued)
2019-06-17
SvärmningI fredags satt jag och jobbade på hemmakontoret när jag hörde ett högt summande från trädgården. Jag gick för att kolla vad som var på gång och det jag såg var ingen rolig syn. Ett gigantisk moln bestående av tiotusentals bin flög runt ovanför körsbärsträdet. Jag förstod... (continued)
2019-05-02
Våren är härNu har värmen kommit och med den har träden börjat blomma och maskrosorna sprider sig i rask takt i gräsmattorna. I bigården låter vi maskrosorna vara och väntar så länge som möjligt med att klippa gräset. Varför? Jo, för att bina älskar både klöver och maskrosor. Sen... (continued)
2019-04-02
Enligt naturskyddsföreningen har cirka en tredjedel av maten vi äter pollinerats av bin och humlor. Utan binas enorma arbete med pollineringen skulle det bli väldigt tomt i frukt- och grönsaksdisken. Vilda bin har i tusentals år gjort ett fantastiskt arbete för oss människor, men på... (continued)
2019-02-05
IntroductionIt’s 2019 and your site needs a SLL/TLS certificate. These can be quite expensiv, but fear not, there are solutions that are free!Enter Let’s Encrypt. Scenario and prerequisiteThe scenario for this blog post is that you have a Web App in Azure with your own domain that... (continued)
2018-01-30
As a step in our work to build a better platform for the future, we sat down and thought how we would want our company to be. In the beginnig it was really hard to concretize what we felt, but after a few hours we (luckily) found that we share a common vision for what we are and what... (continued)
chrome     extension    
2016-12-09
When I didn't find a chrome plugin that was simple and easy enough for me, I decided to build my first chrome extension. It's called Chromum ipsum. And can be found here: https://chrome.google.com/webstore/detail/chromum-ipsum/khejbmnofemhjohcnpljapkkjkehnagmIt was a lot easier... (continued)
2016-11-05
Under helgen 3-5 November drog hela företaget till Amsterdam för vår höstkonferens 2016. Det blev tulpaner, träskor, docker, Rembrandt, Autofixture, Heineken, tus.io och en hel del god mat. Fredagen... (continued)
sitecore     MVC     Installation     setup    
2014-11-03
I have been struggeling a bit to set up a Sitecore 7.5 solutions with a visual studio project outside the web root, in my case Visual Studio 2013. Most of the documentation are a bit old and for a beginner it can be quite difficult to get everything working correctly.This is how I... (continued)
dvcs     nuget     visual studio    
2014-03-01
Ett litet tips till er som inte vill tynga ner ert remote repository med tunga nuget paket, är att låta Visual Studio återställa dem vid bygge istället. Detta spara många tiotals MB i minskade nerladdningar.Kom ihåg att committa "packages/repositories.config" innan du lägger till... (continued)
2013-09-09
Gemensamt intranät för statlig organisation med underorganisationer över hela landet. En stor del av informationen kan delas mellan de olika underorganisationerna, för att skapa ett öppet informationsflöde. För att göra informationen mer lättåtkomlig taggas den upp med metadata,... (continued)
2013-09-04
Idag är ett intranät ett mycket viktigt verktyg och kommunikationscentral för ett företag eller organisation. År 2013 är det också vanligt att man vill bygga in kommunikation mellan medarbetarna, genom olika sociala funktioner. Tillsammans med knowit i Göteborg har vi snart byggt ett... (continued)
2012-11-04
Dags att göra en snabb återblick till höstens konferens med Advise. I år var den förlagd till spa- och konferenshotellet Vann i Bohuslän, i närheten av Lysekil.Vi lämnade Göteborg sen förmiddag, för att komma fram lagom till att avnjuta den väldigt trevliga lunchbuffén på Vann.Efter... (continued)
2012-08-06
Uppdatering: Tävlingen är avgjord. Vinnaren blev Mats Karlsson som får en ett års prenumeration på Pluralsight. Grattis! Ny tävling kommer snart. Som nybliven förälder är det inte alltid jag har möjlighet att åka på de där grymt inspirerande konferanserna som ofta går av stapeln i... (continued)
2012-07-23
När vi startade Advise för snart två år sedan var det ett antal principer vi ville skulle genomsyra företaget. Vi ville skapa ett företag där våra medarbetares idéer och önskemål tas till vara. Vi ville bygga vårt företag på idén att att framgångsrikt företagande i mångt och mycket... (continued)
2012-06-12
I förra veckan annordnades EPiServers partnerdagar upp i Stockholm på Clarion hotell. Advise var representerade av mig, Jonas. Större delen av konferensen ägnades, av förklarliga skäl, till att presentera den kommande versionen av EPiServer CMS. Den har gått under kodnamn Falcon, men... (continued)
2012-05-22
Var på jakt efter en SMTP server att ha och testa lite mailskickande från ett webbprojekt som jag jobbar med, och fann smtp4dev på CodePlex. En trevlig enkel liten sak om man bara snabbt vill ha en test smtp-server som inte skickar några riktiga mail. Utmärkt när man utvecklar!
2012-05-11
Varje fredag samlas hela företaget och äter frukost tillsammans. Mycket trevligt och ett utmärkt sätt att nätverka med sina kollegor. En av många fördelar med att jobba på Advise Solutions!
EPiServer     search    
2012-04-25
Om man märker att man inte får en träff när man söker på en egenskap på en sida kan det bero på att egenskapen inte är markerad att vara sökbar. Detta är lätt åtgärdat: Gå till sidtypsadministreringen och kryssa i att egenskapen skall vara sökbar. Efter det att man har gjort... (continued)
2012-04-18
I vissa situationer kan det bli väldigt stökigt i sidträdet för redaktörerna, det kan bero på att man har olika sidträd för olika språk, kanske för att varje gren är en landsspecifik site. Detta är ett vanligt sätt att slippa skaffa sig en enterpriselicens. I fallet att varje... (continued)
2012-04-18
Ibland kan det vara nödvändigt att få tag på de språk som är aktiverade i EPiServer när man kör med globalization. Efter en del sökande i EPiServers API:er så fann jag lösningen, och den var mycket enklare än vad jag hade trott: var availableLangs =... (continued)
Security    
2012-03-22
För en månad sedan blev GitHub hackad, genom att uttnyttja mass assignment vulnerability. Det gav hackaren administratörs rättigheter för hela Ruby on Rails repository som hostas på den populära sidan. K. Scott Allen har skrivit en bra bloggpost om hur man kan förebygga sådana... (continued)
2012-03-20
Nästan alla ”moderna” webapplikationer använder idag någon form av service. WCF (Windows Communication Foundation) har varit det som Microsoft erbjudit för att lösa den uppgiften. Även om WCF kan prata JSON och mycket väl fungerar för ändamålet ha det ansetts som väl tungrott när man... (continued)
-NET     debuggning     iis    
2012-03-16
Tycker du precis som jag att det är irreterande när IIS 7 efter 90 sekunders debuggande avbryter debugprocessen och du kastas ut ur din QuickWatch 14 nivåer ner i klasshierakierna? Det finns givetvis en enkel lösning på problemet. Gå in pch välj "Advanced Settings..." för den... (continued)
2011-12-06
Idag var det smygstart av Visual Studio Live i Orlando! Givetvis är Advise Solutions på plats och representerar. På schemat idag var det preconference workshop: Making Effective Use of Silverlight and WPF som hölls av Billy Hollis och Rockford Lhotka. Det var alltifrån en mix av... (continued)