Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!

Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.

Read more Contact us
Hide
Jonas Peterson 2019-05-02

Full fart i bigården

Photo by: Jakob Sommer

Våren är här

Nu har värmen kommit och med den har träden börjat blomma och maskrosorna sprider sig i rask takt i gräsmattorna. I bigården låter vi maskrosorna vara och väntar så länge som möjligt med att klippa gräset. Varför? Jo, för att bina älskar både klöver och maskrosor. Sen tycker jag även att de gula maskrosorna är underbara att titta på samt att de är ett tecken på att vintern är över och att det ligger en (förhoppningsvis) lång och varm sommar framför oss.

Full fart i bisamhället

Bina är i full gång med att bygga upp sitt samhälle. Drönarna parar sig med drottningen som lägger ägg och arbetsbina flyger i skytteltrafik mellan kupan och trädgårdens blommor. Just nu är det förutom maskrosorna även äpplen, körsbär och plommon som drar. Snart kommer förhoppningsvis också tomaterna, paprikorna och chilifrukterna blomma och då blir det fest i bigården.

Bina behöver vatten

Photo by: Jakob Sommer En viktig sak att komma ihåg är att se till att bina har tillgång till vatten. Ett arbetsbi flaxar med vingarna över 10 000 gånger per minut och behöver dricka en hel del. Problemet är att det kan vara svårt för bina att hitta en säker vattenkälla. Källan måste vara tillräckligt grund för att bina ska kunna dricka utan att drunkna. Därför bör man göra en bivattnare där bina tryggt kan landa och ta för sig av det läskande vattnet.

Comments