Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!
Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.


Upload your cv Supported filetypes are: .pdf, .doc and .docx
Hide
Jonas Peterson 2019-04-02

Busy as bees

Enligt naturskyddsföreningen har cirka en tredjedel av maten vi äter pollinerats av bin och humlor. Utan binas enorma arbete med pollineringen skulle det bli väldigt tomt i frukt- och grönsaksdisken. Vilda bin har i tusentals år gjort ett fantastiskt arbete för oss människor, men på grund av ändrade förutsättningar i de vilda binas livsmiljöer minskar antalet vilda bin snabbt. Det har därför blivit än viktigare att vi ser till att det finns tambin som kan fortsätta att göra arbetet med pollinering när vildbina minskar i antal.

JellyHive inser nödvändigheten i att skydda mångfalden i naturen och som ett led i vårt miljöarbete för en hållbar utveckling har JellyHive beslutat att adoptera ett bisamhälle. Vår medarbetare Jakob Sommer är inte bara systemutvecklare, utan han är även biodlare och har bisamhällen i sin trädgård på landet utanför Sätila. Här har bina fri tillgång till fruktträd så som äpplen, päron, plommon och körsbär och även många olika bärbuskar och trädgårdsblommor.

Under vinterns kalla mörker går all binas energi åt att hålla värmen inne i kupan och försöka skydda sin drottning så att hon överlever och kan bygga upp ett nytt, starkt samhälle till våren. I dessa dagar börjar bina så smått att komma ut ur sin kupa och på soliga dagar kan man se hur de flyger runt kupan.

Photo by: Jakob Sommer

När värmen blir mer ihållande kommer bina att samla pollen och göra honung och se till att det blir massor med frukt och grönsaker till hösten.

Vi kommer naturligtvis att följa arbetet med bina noga och lägga ut bilder och text på våra sociala medieplattformar.

Comments