Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!
Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.


Upload your cv Supported filetypes are: .pdf, .doc and .docx
Hide

Build - Dag 3

[caption id=”” align=”alignnone” width=”400.0”]Washington Square Washington Square[/caption]

Sista dagen på Build började lite senare än de tidigare dagar, så jag passade på att följa ett tips jag hade fått att gå till Liguria Bakery i North Beach och testa deras focaccia. Tipsaren sa att man skulle gå dit tidigt om man ville ha något eftersom de stänger när det är slutsåld, så jag passade på att vara där 10 minuter innan de öppnade. Det var redan en liten kö då, men när jag väl fick min focaccia insåg jag att den var väl värt att vänta på.

Efter frukosten var det dags att lyssna på Mads Kristensen och hans prat om Visual Studio 2015 Extensibility. Han visade hur enkelt det var att gå från idé till färdig extension som var nedladdningsbar ifrån Visual Studio Marketplace samt upplagt på Github.

Sedan lyssnade jag på Dan Rosenstein som visade olika IoT -projekt av ökande svårighetsgrad. Han började med ett nybörjarbygge och avslutade med ett exempel på en professionell verkstadsmaskin som drevs av en Raspberry Pi 3 med Windows 10 IoT Core.

På lunchen passade jag på att gå ut och träffa lite geocaching-folk. Det visade sig att en av de personerna som var där var en kille som jobbade på Xamarin i San Francisco. Han är en av en handfull personer som utvecklar Mono. Det var superintressant att prata med honom. Bland annat berättade han om när Microsoft köpte Xamarin. Ingen visste någonting. Dagen innan det annonserades fick han veta att han skulle vara på kontoret klockan 9 på morgonen. Han berättade även om Xamarin Test Cloud som består av ca 2000 fysiska telefoner som man kan ansluta till som en del av byggprocessen.

Tillbaka på Build gick jag förbi Githubs stånd. Där pratade jag med en kille från Arvika. Han jobbar tillsammans med folk från hela världen på Githubs windowsklient. All kommunikation sker via Github och projektet drivs som vilket annat open source Github-projekt som helst.

Evan Martin från Google pratade om varför man valde TypeScript när man började utveckla Angular 2. Man tittade på Flow och Closure, men kom fram till att TypeScript hade allt man behövde. Det var dock en del problem att få in TypeScript i den existerande kodbasen, men man bedömde ändå att fördelarna med TypeScript vägde tyngre.

Dagens siste session för min del handlade om hur Microsoft och Node.js spelar tillsammans. Tyvärr verkade det som att demospöket hade vaknat till liv, för det var inte mycket som gick som det var tänkt här. 

Och plötsligt var Build 2016 slut. Vaktarna började spärra av olika delar av Moscone Center, kaffet var slut, juicen var borta och det ända som var kvar var en massa inspiration och minnen som man nu behöver att sortera och komma på hur man skall kunna använda för att skapa nya coola applikationer.

Comments