Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!

Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.

Read more Contact us
Hide

Build 2016 - Dag 2

Andra dagen på Build började med en väntat, men mycket glädjande nyhet: Xamarin blir open source och kommer att ingå gratis i alla versioner av Visual Studio 2015. Även Mono blir open source vilket öppnar upp för alla möjliga tänkbara scenarier. Vad sägs till exempel om att köra c#-kod på Playstation?

Miguel de Icaza, en av Xamarins grundare, sa att han var mycket glad att nu vara en del av Microsoft, men att han var ännu gladare över att den längsta jobbintervjun i hans liv äntligen var över.

Det var även en hel del snack om Azure IoT Suite. Microsoft ser att användningsområden och applikationerna inom IoT ökar och ökar med lavinartat fart, och man vill vara en del av detta. Därför jobbar man mycket med att försöka standardisera alla olika typer av applikationer. Azure IoT Suite är ett sätt att underlätta för dig som utvecklare att skapa en produkt och snabbt komma igång med att använda den och få ut den på marknaden.

Som första delen av en trilogi körde Scott Hanselman och Scott Hunter en session som hette A New Hope. Som alltid var The Lesser Scotts ett nöje att lyssna på, så jag rekommenderar alla att ta en titt på denna (https://channel9.msdn.com/Events/Build/2016/B891). En av de coolaste features som de visade var att man nu kan debugga kod direkt från Nuget i Visual Studio utan att ladda ner källkoden lokalt. En annan sak de nämnde var att Analyzers i Visual Studio nu är Open Source. Mycket Open source just nu.

Andra delen av trilogin missade jag, men Return of The Jedi med Mads Torgersen och Dustin Campbell handlade om framtiden för C# (av någon anledning ligger inte den ute på Channel 9). Här gick man genom vad som kommer i nästa version av C#, bland annat tuples med Named Values, Local functions, pattern matching och binary literals.

Jag pratade även med en kille från Angular som berättade att man kan kombinera Angular 1.5 med Angular 2. Det är bra nyheter för de som redan har en stor Angular 1.5-applikation och som inte känner att de vill göra om allting i Angular 2. Man kan istället ha kvar sin gamla kod som den är, men skriva allt nytt i Angular 2. Tyvärr fungerar det bara med 1.5, så om man kör en tidigare version får man uppdatera den till 1.5 först. Han sa också att man räknar med att kunna lämna beta-stadiet för 2.0 senast i slutet av april.

Dagen avslutades med jättefest. Microsoft hade hyrd en hel gata mitt i San Francisco där det var musik, gyckel, mat och dryck till alla. Dock tog gyrosen slut. Bäst var nog Belgian Delight, som var en pannkaka med grädde, banan, nutella och glass. Mycket gott. Jag var även på Xamarins party på Jillians. Tyvärr var det alldeles för mycket folk där, så man kunde knappt röra sig. 

Comments