Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!

Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.

Read more Contact us
Hide

Build 2016 - Dag 1

Äntligen har det blivit dag för Build 2016. Jag ankom till San Francisco tisdag kväll och bestämde mig för att gå direkt till registreringen efter att jag checkat in på hotellet. Därefter var det en liten sammankomst för alla svenska deltagare. Traditionen tro fick man där en snygg hoodie med sig hem. 

Erfarenheten sa mig att jag skulle vara tidigt på plats för att få möjlighet att komma in och se key noten på plats. Tur att jag hade registrerat mig dagen innan, för när jag kom ca 45 minuter innan, var det en jättekö för att registrera sig. Det var även en ganska lång kö för att komma in på Key Note. Som tur var fick jag plats, men många kom för sent.

Det var mest mjukvarunyheter som kom fram i dagens Key Note, förutom att HoloLens började levereras idag. En kort sekund trodde jag att vi eventuellt skulle få en sådan med oss hem, men det fick vi dock inte. Det var post-it, stylus och linjal som dominerade nyheterna. I och med Windows 10 Anniversary update kommer vi få en ny plattform som kallas Windows Ink.

Cortana kommer också få en del förbättringar, till exempel kommer det att bli mycket enkelt att skapa applikationer som integrerar Cortana med externa tjänster. Windows 10 kommer också att få Bash och Emacs inbyggd i operativet.

Xbox ingår numera också i Universal App-plattformen, vilket betyder att alla dina appar kommer nu att vara nedladdningsbara på Xbox One via Store. Du kan även utveckla på Xbox One från och med idag.

Det var inte så mycket snack om Xamarin dock, och förvånande lite snack om Windows Phone. Vi får se om det kommer något mera imorgon.

I år är det mycket fokus på laborationer, så jag passade på att testa lite IoT bland annat. Det händer otroligt mycket med Windows 10 IoT Core och jag fick testa nya verktyg som jag inte hade sett förut fastän jag har meckat en del med Windows 10 på Raspberry Pi innan. Det finns även möjlighet att labba med telefoner och Microsoft Band.

NASA finns på plats och man kan utforska universum med hjälp av HoloLens. Kön för att få lov att köa för att komma in var dock löjligt lång, så jag hoppade över detta idag. Vi får se om det är lite lugnare imorgon.

En tråkig sak är att en del av sessionerna är på en annan plats, nämligen på Hotell Marriott som förvisso inte ligger långt borta, men det blir ändå en massa springande fram och tillbaka. Detta gjorde att jag valde bort Nyheter i Typescript, som jag egentligen ville ha lyssnat på. 

I övrigt har jag pratat med en massa branchfolk. Jag fick bland annat en snack med en representant för Puppet Labs och han blev naturligtvis väldigt nöjd när jag berättade att jag har använd Puppet för att installera våra servrar i de två senaste projekten jag jobbat i.

Imorgon är en ny dag, och jag återkommer med ett blogginlägg när dagen är slut. Under tiden kan man följa mig på twitter @j_sommer om man vill ha lite uppdateringar under dagen.

Comments