Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!

Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.

Read more Contact us
Hide

Hej Jakob

Jakob_20130927_7824

Jakob Sommer har jobbat hos oss ett tag som senior systemutvecklare, vem är han egentligen?

Namn?
Jakob Sommer

Det ryktas att du jobbat som brevbärare i Köpenhamn, stämmer det?
Det stämmer bra det. Direkt efter gymnasiet började jag en karriär inom posten. Ett fint minne från den tiden var dagen efter att Danmark tog EM-guld i fotboll. Vi festade hela natten och direkt efter gick jag min runda med post. Jag hoppas att de flesta brev kom rätt den dagen. :-)

Kan du beskriva dig själv med några punkter?
Öppen - Jag försöker utmana mina förutfattade meningar så ofta det går.
Trevlig - Man kommer långt med ett leende. :-)
AFOL - Jag tycker väldigt mycket om Lego. Ett tag la jag alldeles för mycket pengar på dessa plastleksaker.

Varför började du på Advise och beskriv vad du känner för företaget?
Mitt första intryck av Advise var att det var ett trevligt bolag med få konsulter som alla brinner för det de gör. Jag hade jobbat med två av konsulterna tidigare och visste att jag skulle trivas med att jobba med dem igen. Dessutom känner jag att Advise bryr sig mycket om varandra och inte bara har säljfokus, utan man förstår att kombinera säljfokus med medarbetarfokus. Nu när jag har jobbat här ett tag kan jag säga att mitt första intryck fortfarande håller. Dessutom skall man inte underskatta betydelsen av fredagsfrukostar. :-)

Vad är det roliga med att vara konsult?
Det måste vara möjligheten att träffa olika utvecklare och lära sig av dem.

Vad arbetar du med just nu?
Jag jobbar med ett ersättningsberäkningssystem för rehabiliteringskliniker i Västra Götalandsregionen där jag ingår i ett SCRUM-team på 6 personer. Vi bygger en webblösning i MVC 5 och Javascript där rehabklinikerna skickar in sin patientdata och regionens handläggare kan godkänna utbetalningsunderlagen som skapas baserade på det inskickade material. Teamet jobbar XP-igt med parprogrammering och TDD.

Vad gör du på din fritid?
Med fyra barn finns det inte så himla mycket fritid att fylla, men jag försöker läsa mycket. Det blir ganska blandat; skönlitteratur, facklitteratur och biografier. Ibland beger jag mig utomhus och ägnar mig åt geocaching. Jag har försökt mig på det här med löpning också, men det är inte riktigt min grej.

Comments