Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!
Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.


Upload your cv Supported filetypes are: .pdf, .doc and .docx
Hide

Visual Studio Live Dag 2

WP_20130327_002

Liksom dag ett av konferensen började även denna med en keynote, denna gång av Jim Nakashima som lite rakt emot vad keynotens titel “Visual Studio, .NET and the Cloud” istället pratade om “Apps for Office 365 & Sharepoint”. Jim visade hur enkelt man kan bygga appar till dessa plattformar genom HTML 5 + Javascript samt ett XML-baserat manifest. Förutom att ha möjligheten att bygga apparna på det traditionella sättet genom Visual Studio visades en online HTML5-baserad editor kallad Napa för att skriva apparna. Är Napa möjligen en framtida onlinebaserad version av Visual Studio? Editorn visade sig iaf vara väldigt lik Visual Studios i form av autocompletion, färgval och typsnitt. Eftersom Office365 aldeles nyligen släpptes kommer det komma fler uppdateringar av Visual Studio för att utöka stöd för denna typ av utveckling. Mer information om Napa och hur man bygger Office365-appar finns här: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/jj220038.aspx

Robert Boedigheimer höll ett “Chalk Talk” om hur man ökar prestandan på sin webbplats. Detta var en matnyttig session med en del saker man kände till sedan innan, men även lite nya detaljer.

Ett tips är att använda Yahoos Yslow (http://developer.yahoo.com/yslow/) eller Googles PageSpeed (https://developers.google.com/speed/pagespeed/) för att kontrollera att ni inte har glömt något av prestandaförbättringarna innan man lanserar en ny website. Ett annat bra verktyg är Fiddler (http://www.fiddler2.com/fiddler2/) som kan lista all trafik mellan klienten och servern. Här kan man se nedladdningstider, filstorlekar, cache experations med mera. Mycket av detta finns också lätt tillgängligt i Chrome Developer Tools, Firebug eller IE Developer Tools.

Många av detaljerna  som Robert tog upp gäller förbättringar av prestandan när det gäller att minska nerladdningstiderna och inte prestandaförbättringar på servern (optimering av kod etc.) Här är det främst två saker som kan hjälpa till att snabba upp visningen av ens webbplats; färre och mindre filer. Att minska filstorleken på de större filerna på webbplatsen ger givetvis störst effekt (bilder, video, flashanimationer och annan media). Photoshop, och även andra bildredigeringsprogram, har inbyggda optimeringsfunktionallitet där man kan jämföra bildens utseende vid olika kompressionsgrader.

Minifiering av css- och javascriptfiler bidrar också till att minska filstorlekarna. Två av sätten att minska antalet filnedladdningar är att använda sprites (sammanslagning av flera bilder till en fil) samt att använda bundling (sammanslagning av innehållet från flera filer till en fil). Har man inte ett bildbehandlingsprogram att tillgå kan man använda onlinetjänster för att göra en, som exempel kan CSS Sprite Generator nämnas (http://spritegen.website-performance.org/).

Bundling och minifiering finns numera inbyggt i ASP.Net (från version 4.5). För att läsa mer om hur man går till väga för att använda det kan man läsa mer här http://www.asp.net/mvc/tutorials/mvc-4/bundling-and-minification. Själv har jag använt Cassette (http://getcassette.net/) en del. Den har förutom minifiering och bundeling även stöd för andra trevliga saker som bundling och kompilering av HTML templates (Mustache (hogan.js) och jQuery-tmpl)

Miguel Castro pratade om MVC för Web Forms-utvecklaren och tog upp vad som är gemensamt och vad som skiljer. En grundlig och bra presentation som gav en fin repetition för mig (Emil Paulsen) som inte jobbat med MVC på ett tag.

LVPD Cop

På kvällen anordnade konferrensen en trevlig men kort mingelstund på MGM-Grands egna nattklubb Tabu. Efter detta gick sällskapet vidare ut i Las Vegasnatten.

Comments