Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!
Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.


Upload your cv Supported filetypes are: .pdf, .doc and .docx
Hide

MS Web Stack of Love - Scott Hanselman

Scott Hanselman vet precis vart skåpet skall stå. Han är en suverän föredragshållare som kan konsten att vara underhållande samtidigt som det är pedagogiskt intressant. Scott är samtidigt inte rädd att ge sitt eget bolag en känga, både vad beträffar filosofi och ibland dåliga lösningar. I just denna session gick Scott igenom lite smått och gott i Microsofts verktygslåda såsom MVC 3, MvcScaffolding, EF Code First och mycket mer. Just scaffolding är inget jag tittat mycket tidigare och något som jag kommer vara skeptisk till även efter några genomgångar här på Mix. Jag har alltid avskytt automatgenerering, framför allt den drag and drop filosofi Microsoft har haft förr. Den har skapat dålig design och okunskap bland utvecklarna, samtidigt som den lurat i beställare att “det ju bara är att…”

Jag kommer ägna en ganska stor tid framöver att gå in på djupet vad beträffar nya EF 4.1. Det jag har sett och som har demats har verkar riktigt bra, framför allt om man jämför det som har varit. Entity Framework version <= 4 är bara ett skämt och inget jag har framhållit som ett bra alternativ för våra kunder.

Något jag har stört mig på som visats i flera andra sessioner är att man i det man kallar sina POCO-klasser lägger in attribut för persistens. Låt modellen vara så ren som möjligt från annat än sin “egen business”. Persistens skall ligga bakom ett repository pattern någon annan stans. Jag är samtidigt skeptisk rent generellt till att man använder modellen i MVC som sin domänmodell.

Comments