Join us!
Want to join the team?

We would love to get to know you

Are you looking for an employer who cares about you as a person and where you feel involved in everything that concerns you? Welcome to JellyHive!
Who are we? We are a successful IT consultant company and our philosophy is that the company is our employees.
Who are you? You are a system developer (fullstack, frontend, backend), and/or maybe also a scrum master, test lead, devops etc.
What we offer you Participation in developing the company with generous benefits.


Upload your cv Supported filetypes are: .pdf, .doc and .docx
Hide

Our latest activity

 • Thank you for the party!

  We had a great time thursday celebrating our new name, JellyHive, and platform for the future.
  It was great seeing so many friends at the 29th floor at Gothia Towers!

  We had an Instagram competition and the winner has been randomly selected.
  And the winner is… Esbjörn Larsen! Congratulations! You’re the winner of an iPad 9.7” (2017) 128GB Wifi

  #wearejellyhive gött gäng på nya jellyhive

  A post shared by Esbjörn Larsen (@esbjornlarsen) on

  Here is some other photos from the party

  #wearejellyhive 💖 @jellyhive_se #gothenburg

  A post shared by @ patrikelfstrom on

  Looking at me? #wearejellyhive

  A post shared by Jonas Peterson (@jonasupeterson) on

  #wearejellyhive

  A post shared by Patrik Oscarsson (@patrik.oscarsson) on

  Trollkarl på Jelly Hive release party :) #jellyhive #wearejellyhive

  A post shared by Jonas Aronsson (@papajonezz) on

 • We're transforming

  Advise Solutions was founded in 2010 with the intention of creating a company focused on the consultants and to offer a better chance of managing their own careers. There is a striking difference how much you can affect your situation and how involved you can be in a small consultant company compared to the big and impersonal companies. Our focus has always been to grow but grow with dignity and with the focus on keeping the small company culture.

  Over the years, the company has evolved and today we are something more. New colleagues have joined, and we have refined our corporate culture and corporate identity that we no longer could find in our old company name.

  To create a new name and profile, we needed to go from inside and out. We formulated what values we have as employees and the corporate culture that now exists in the company. This work resulted in the company’s key values, which in turn formulated our name, colors and profile.

  We are proud of this change and our new profile and it also means a start of a new great journey for us. On this journey, we’d like to see more people, maybe you?

  Read more about our new identity here

 • Advise Solutions har blivit Silver Partner till Microsoft inom Application Development

  Vi är mycket nöjda med att kunna berätta att vi har blivit Silver Partner till Microsoft.
  Advise Solutions erbjuder tjänster riktade mot Microsofts .Net-plattform och därför känns det som ett naturligt steg att ingå ett partnerskap med Microsoft. I och med detta har vi fått ett kvitto på att våra medarbetare kan erbjuda en hög kompetens och erfarenhet vilket ger en trygghet för våra kunder och flera fördelar för oss som leverantör, då vi bland annat får tillgång till Microsofts resurser, specialistsupport och verktyg i större utsträckning.

  Plakat

 • Hej Andreas

  Andreas är nyanställd hos oss på Advise Solutions, vem är du egentligen?

  Namn?
  Andreas Holmgren

  Kan du beskriva dig själv med några punkter?
  Social – Jag har lätt för att känna mig bekväm i alla möjliga situationer, och uppskattar lite “gött ljug” som man säger här I Göteborg :)

  Jämlikhetssträvande – Jag har en stark känsla för rättvisa och jämlikhet mellan människor, och försöker bidra till att en jämlik atmosfär skapas I olika sammanhang.

  Nörd – Är lite för bra på att nörda ner mig I olika ämnen. På sista tiden har jag gått med I en skytteklubb och lägger lite för mycket tid på att fundera på vapen, mest för att det är så otroligt kul med banskytte!

  Varför började du på Advise och beskriv vad du känner för företaget?
  Jag blev rekommenderad Advise av en kompis, och upplevde direkt att det råder en skön och öppen stämning på företaget. Jag har tidigare jobbat på ganska stora bolag, så att istället jobba på ett mindre och mer personligt bolag som omväxling kändes helt rätt!

  Vad är det roliga med att vara konsult?
  Att hela tiden tvingas utmana sig själv att lära sig nya saker, samt att man ofta får träffa nya människor!

  Det ryktas om att du tränar Thaiboxning, är det något du har fördel av som konsult? Thaiboxningen är ett utmärkt smörjmedel vid besvärliga förhandlingar! :)

  Vad arbetar du med just nu?
  Just nu lär jag mig Angular.js och använder mig av det för att utveckla frontenden till en CV-generator som ska användas internt.

  Vad gör du på din fritid?
  Jag vårdar ett nytänt intresse för friluftsliv med vandringar I skog och mark, samt tidigare nämnda thaiboxning och skytteverksamhet. Detta varvas med sena besök på Andra Lång och facklitterära böcker som påbörjas med aldrig avslutas.

 • Hej Jakob

  Jakob_20130927_7824

  Jakob Sommer har jobbat hos oss ett tag som senior systemutvecklare, vem är han egentligen?

  Namn?
  Jakob Sommer

  Det ryktas att du jobbat som brevbärare i Köpenhamn, stämmer det?
  Det stämmer bra det. Direkt efter gymnasiet började jag en karriär inom posten. Ett fint minne från den tiden var dagen efter att Danmark tog EM-guld i fotboll. Vi festade hela natten och direkt efter gick jag min runda med post. Jag hoppas att de flesta brev kom rätt den dagen. :-)

  Kan du beskriva dig själv med några punkter?
  Öppen - Jag försöker utmana mina förutfattade meningar så ofta det går.
  Trevlig - Man kommer långt med ett leende. :-)
  AFOL - Jag tycker väldigt mycket om Lego. Ett tag la jag alldeles för mycket pengar på dessa plastleksaker.

  Varför började du på Advise och beskriv vad du känner för företaget?
  Mitt första intryck av Advise var att det var ett trevligt bolag med få konsulter som alla brinner för det de gör. Jag hade jobbat med två av konsulterna tidigare och visste att jag skulle trivas med att jobba med dem igen. Dessutom känner jag att Advise bryr sig mycket om varandra och inte bara har säljfokus, utan man förstår att kombinera säljfokus med medarbetarfokus. Nu när jag har jobbat här ett tag kan jag säga att mitt första intryck fortfarande håller. Dessutom skall man inte underskatta betydelsen av fredagsfrukostar. :-)

  Vad är det roliga med att vara konsult?
  Det måste vara möjligheten att träffa olika utvecklare och lära sig av dem.

  Vad arbetar du med just nu?
  Jag jobbar med ett ersättningsberäkningssystem för rehabiliteringskliniker i Västra Götalandsregionen där jag ingår i ett SCRUM-team på 6 personer. Vi bygger en webblösning i MVC 5 och Javascript där rehabklinikerna skickar in sin patientdata och regionens handläggare kan godkänna utbetalningsunderlagen som skapas baserade på det inskickade material. Teamet jobbar XP-igt med parprogrammering och TDD.

  Vad gör du på din fritid?
  Med fyra barn finns det inte så himla mycket fritid att fylla, men jag försöker läsa mycket. Det blir ganska blandat; skönlitteratur, facklitteratur och biografier. Ibland beger jag mig utomhus och ägnar mig åt geocaching. Jag har försökt mig på det här med löpning också, men det är inte riktigt min grej.